Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bug z bandytami w wioskach  (Przeczytany 1873 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vizimir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Bug z bandytami w wioskach
    « dnia: Stycznia 28, 2013, 18:42:36 »
    Witam, od jakiegoś czasu mam problem z pewnym, naprawdę wk*rwiającym i irytującym bugiam. Wchodząc do wioski, wyświetla mi się komunikat: To jest przykładowa wioska bla bla bla. I że okupują ją bandyci. I wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że tych bandytów jest 23456786543234567654323456, i nie ma opcji, żeby ich pokonać. No bo jak mając 100-200 osobową kompanię możesz pokonać jakieś trzy tysiące bandytów, kiedy ze 200-300 naraz idzie ich w jednym rzucie i komp mi crashuje? No nie ma opcji, a problem dotyczy teraz mnie bardziej niż kiedykolwiek, gdyż w PoP'ie moja wioska jest (a może raczej była) baaaardzo bogata, i właśnie tych kilka tysięcy bandytów przyszło sobie w odwiedziny. Problem ten polega na tym, że nie tylko we wspomnianym PoP'ie mam ten bug, ale w Nativie także, i ogólnie we wszystkich modyfikacjach. Pilnie proszę o pomoc, gdyż jak mówiłem, bardzo mi zależy na rozwiązaniu tego problemu i to jak najszybciej. Możliwe, iż jest już założony temat o tym bugu, więc z góry za to przepraszam. Pomożecie?

Pozdrwiam

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    Odp: Bug z bandytami w wioskach
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 28, 2013, 19:11:52 »
    Czy nie dodałeś sobie "paru" leveli poprzez import postaci? Poziom powyżej (65?) nie jest przewidziany przez twórców i będzie powodował wasali-camperów w zamkach/miastach bo nie mają kilkutysięcznej armii, gigantyczne armie bandytów na mapie i w wioskach itp.

Offline Vizimir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 28, 2013, 19:16:11 »
    Owszem, tyle, że nieświadomie. :) Chcąc dopisać sobi "Lord" przed imieniem dodałem sobie około 40 lvl. Czyli, jeśli odejmę sobie kilka levelu poprzez import/export to owych bugów nie będzie?

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 28, 2013, 20:18:43 »
    Im większa renoma i poziom postaci tym więcej tych bandytów itp.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 28, 2013, 22:17:08 »
    Im większa renoma i poziom postaci tym więcej tych bandytów itp.
    W Warbandzie jest to zależne od modyfikatora ustalonego przez moduł, podstawy(Nękania wioski), poz. gracza i modyfikatora poz. gracza(Jak duży jest wzrost liczby bandytów w nękaniach wioski, większe minimum grup grabieżców/bandytów).

Owszem, tyle, że nieświadomie. :) Chcąc dopisać sobi "Lord" przed imieniem dodałem sobie około 40 lvl. Czyli, jeśli odejmę sobie kilka levelu poprzez import/export to owych bugów nie będzie?

Daj milion jak chcesz mieć "doświadczoną" postać i już będziesz miał spokój z doświadczeniem.