Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Koniunktura w miastach???  (Przeczytany 4919 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline duch

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Koniunktura w miastach???
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 29, 2009, 18:14:44 »
    Karawany się przydają, ponieważ po przybyciu karawany do miasta Sargoth razem z nią przybyły także towary, które można kupić. Ale są minusy np. wiesz, że w danym mieście dobrze się sprzedają np. miecze to po przybyciu karawany może się to zmienić.

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 30, 2009, 17:39:22 »
    Zgadza się. W Wercheg był "Thick Officer Helmet" z 57 obrony po niecałe 5k denarów. Przybyła karawana a ten hełm znalazłem po 50 dniach w Uxkhal... Miałem tylko 3000, więc zjechałem wioske i dostałem 5000 i kupiłem :). Ale za to 5 Black Sheep Knightów się ulotniło, bo nie starczyło na wypłacenie wojakom :D.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline dzikuss94

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • I tak plemiona lepsze ;)
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 10, 2009, 15:20:37 »
    Mam takie małe pytanie czy ktoś wie od czego zależy koniunktura w lokacjach (oczywiście bez oczywistych oczywistości w postaci: lootingu, zdobycia przez wroga czy bandytów w wsi)? A także interesuje mnie jak owa koniunktura wpływa na rozgrywkę czy jest to następny dodatek, który został porzucony w czasie tworzenia gry. Ja osobiście mam takie wrażenie że wpływa ona tylko na ilość posiadanej gotówki przez kupców i nic więcej.

A jak już zadaje pytanie to ktoś wie do czego jeszcze służą karawany oprócz napadania na nie? Podnoszą w jakikolwiek wpływy miast z których wędrują?

Pzdr
    S   

Koniuktóra wpływa na ceny w mieście a także na podatki
    Gram w plemiona ;]
    Świat 42 - WhatsGoingOn???