Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Stopień trudności gry  (Przeczytany 5329 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline yaey

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Stopień trudności gry
    « dnia: Października 06, 2008, 20:51:58 »
    Na jakich ustawieniach gracie? Stopień trudności. Przelicznik w procentach.

Offline Kyroman

• Użytkownik
    Odp: Stopień trudności gry
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 06, 2008, 20:57:04 »
    Grałem na ustawionym w battlesizerze limicie bodajże 577 jednostek (tyle że w rzeczywistości było około 72-80% z tego), poziom trudności wynosił 212%. Ze względu na słaby sprzęt (przy oblężeniu 100 vs 100 lub bitwie na 300 jednostek miałem 3 FPS) zmniejszyłem na maksa bez battlesizera - wyświetla 100, ale jest to chyba 72 z tego co widzę. Gra chodzi płynniej, a poziom trudności... 109%? Sam nie wiem. Obrażenia normalne, AI dobre, bitwy szybkie, czyli wszystko "najtrudniejsze". Inne opcje mają jakiś wpływ? Wszystkie informacje o zabitych itp. mam włączone.

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 06, 2008, 21:19:51 »
    Wpływ ma np. opcja automatycznej obrony, i inne. Patrzyłem, że po daniu wszystkiego na maks, tylko AI najsłabiej, to było 111%. Dlaczego AI słabo? Bo inaczej zwykły nowicjusz mi rozwalał bohatera na początku gry. A na AI słabo, a obrażenia normal, można było walczyć płynnie.

Offline Kyroman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 06, 2008, 22:15:23 »
    Zdaje się, że na słabym AI to oni stoją w miejscu i nie wiedzą co robić :D No, prawie. Na czym polega to automatyczne blokowanie? Sam nie wiem czy mam to włączone, wciskam PPM i postać się broni, nie żeby odwracała się w jakimś konkretnym kierunku, skąd może paść atak.

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 06, 2008, 23:20:20 »
    Właśnie, że odwraca się z blokiem w kierunku zadawanego ataku. Wyłącz blok manualny i sam kieruj swym blokiem.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline Kyroman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 07, 2008, 21:56:04 »
    Wyłączyłem i nie zauważyłem jakiejkolwiek różnicy. Może to kwestia gry, ale u mnie blokuje się cały czas w ten sam sposób.

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 07, 2008, 22:06:26 »
    Wyłączyłem i nie zauważyłem jakiejkolwiek różnicy. Może to kwestia gry, ale u mnie blokuje się cały czas w ten sam sposób.

Bo zapewne blokujesz tarczą? Tutaj chodzi o bloki bronią i blokuje się nią wtedy identycznie jak atakuje, czyli tam gdzie skierujesz myszkę tam i skierujesz blok.

Offline Kyroman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 07, 2008, 22:10:42 »
    Aha, no. Tarczą blokowałem :D

Offline Pecik

• Użytkownik
    Stopień trudności gry a doświadczenie
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 13, 2009, 11:41:34 »
    Mam pytanie. Jako że jestem leniwą osobą i z reguły nie lubię zadawać sobie trudu, to czy ma ktoś może jakiś patch który z powodowałby wzrost otrzymywanego doświadczenia wraz ze wzrostem manualnie zwiększanego poziomu trudności? Może to zmobilizowałoby mnie to grania na wyższym poziomie trudności, bo dziwnie jest się męczyć jeśli można od razu na samym początku gry szybciej się rozwijać poprzez zadawania sobie odrobiny trudu.
    Wiem, że można to edytować z plikach gry ale może ktoś znalazł to na zasadzie jakiegoś stałego wzrostu trudności do expa.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Stopień trudności gry a doświadczenie
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 13, 2009, 14:27:22 »
    Utwórz obóż, przejdz w stan spoczynku i tam masz napisane ogólne staty gry, jak masz mało punktów ustawiasz więcej trudności i po czasie to się niweluje.
    Im trudniej tym mniejsze minusiki się dostaje.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 13, 2009, 16:16:34 »
    Witam!
    (...)
    Im trudniej tym mniejsze minusiki się dostaje.

Nawet dostajemy punkty dodatnie, nie wiem dokładnie od ilu, ale jakoś, od 75% poziomu trudności (1.010).
    Pozdrawiam!

Offline Jorik

• Komuszek
    • BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 14, 2009, 07:41:00 »
    heh moze to nie do tematu ale pamietam jak ktos pisal ze gr ana trudnosci 176%, kiedy maksymalna tudnosc t 101%
    Pryki sprzed Fabryki

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 14, 2009, 09:29:16 »
    Witam!
    Maksymalny poziom trudności wynosi ok 125% (realistyczny zapis, blokowanie ruchem myszy, battle sizer oraz wszelkie inne opcje ustawione na najwyższe), żeby osiągnąć (jeszcze) wyższy stopień trudności wystarczy ściągnąć program "Battle Size Changer" http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=8&lid=107 i ustawić w nim maksymalną wartość (ok 1000), o ile sprzęt na to pozwoli ;)
    Pozdrawiam!

Offline IOX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 18, 2009, 12:45:39 »
    Dla poprawek:
    Maksymalny poziom trudności wynosi 135% a nie 125% w grze.
    A co do modu na 1000 jednostek to po ustawieniu gry na maxie i dodaniu 1000 jednostek to poziom wynosi trudności 362%
    i zaraz po rozpoczęciu nowej gry na tym poziomie, jeśli się podsumuje grę to otrzymuje się na starcie 2406 punktów wyniku. To ogromna liczba, w przypadku minimalnego stopnia trudności to sie dostaje wynik na minusie :P

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 18, 2009, 13:51:04 »
    i ustawić w nim maksymalną wartość (ok 1000), o ile sprzęt na to pozwoli ;)
    Pozdrawiam!

Jak ustawiam limit 200 żołnierzy to podczas oblężenia mam 5 fps dopiero jak zginie tak z 10-15 to idzie grać, po pojawieniu sie nowych wrogów sytuacja się powtarza, więc o wysokim poziomie trudności mogę tylko  pomarzyć :-(, chyba że będę grał na grafice renderowanej przez DirectX7 i bez pixelshaderów.
    Jednak wcale nie jest tak łatwo, atakować może jeszcze tak, ale broniąc się podczas oblężenia mamy niższe szanse niż jak bym grał na ustawionej tej opcji  powiedzmy 500
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej