Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Czy tak ma byc?  (Przeczytany 5382 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Czy tak ma byc?
    « Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 08, 2012, 19:59:37 »
    Ilu byś nie zostawił, to prędzej czy później przyjdzie Ci armia 2 tysięcy wrażych podmiotów... Garnizon jest po to by odstraszać pojedyńczych lordów, a nie po to żeby sie sam bronił.
    (click to show/hide)

Offline marcin325

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 08, 2012, 20:38:06 »
    Solejók idz na fb sobie spamuj swoimi debilnymi tekstami :)

Wracajac do tematu:
    Gregoriian czyli nie ma co inwestowac w "garnizon" zamku i zostawiac tam najlepsze jednostki bo i tak w bitwie "komuter vs komputer" liczy sie ilosc a nie jakosc?

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 08, 2012, 20:54:55 »
    Po 75 Zawodowych żołnierzy w zamku nie będzie zbytno nadwyrężało budżetu, a oblężone będą jako ostatnie, można również zrobić podstawę z kilkunastu dobrych żołnierzy i zapchać tanimi jednostkami dystansowymi takimi jak rhodoccy kusznicy, bojówkarze czy myśliwi.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 08, 2012, 22:58:49 »
    Najlepiej pchać strzelców, piechota strzelcy 1:4 taki stosunek ma być. Ja 400 ludnym garnizonem obroniłem Shariz przed 2k sarranidzkiego tałatajstwa.
    (click to show/hide)

Offline marcin325

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 09, 2012, 10:00:16 »
    Acha :)
    Czyli nie ma co pchac najlepszych jednostek w zamki, napchac tam byle czego aby duzo i sialo postrach :)

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 09, 2012, 10:40:34 »
    Jeśli napchasz słabiaków to będziesz miał relatywnie tani garnizon zniechęcający pojedyńczych lordów, niekoniecznie marszałków.
    Jeśli użyjesz elity, to trochę wydasz na nich czasu i pieniędzy, ale jeśli jesteś wasalem to możesz być pewien, że będzie ostatni w kolejce do podbicia o ile nie jest zbyt daleko od reszty królestwa(Marszałek uzna, że inne są zbyt daleko w porównaniu do twojego).

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 09, 2012, 10:52:38 »
    W razie oblężenia zamku słabiakami sie nie obronisz.. W ogóle to lepiej miasto se podbij, przynajmiej garnizon samo opłaci.
    (click to show/hide)

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 09, 2012, 11:04:57 »
    Wcześniej pisałem o taktyce ze słabiakami - Napchać trochę elity(Np. rhodockich sierżantów) a resztę zapchać tanimi jednostkami dystansowymi - najlepiej kusznikami rhodoków.
    Jeśli któś szuka super mega tanich jednostek dystansowych to zawsze można użyć jeszcze Khergickich współplemienników - każdy ma łuk więc mogą być całkiem pomocni do ostrzeliwania słabiej opancerzonych przeciwników.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 09, 2012, 12:23:00 »
    Tyle że 20 strzelców rhodockich jest jednak skuteczniejszych od 60 kuszników rhodockich, z racji tego że headshoty to u nich jest norma.
    (click to show/hide)

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 09, 2012, 12:39:27 »
    20 Rhodockich strzelców da mniejszą przewagę liczebności, więcej kosztują itd...
    Osobiście używałem po 75 piechoty i strzelców, i gdy docierałem na oblężenie to razem z konnicą z łatwością dało się wybronić każdą armię, niezależnie od wyszkolenia, a następnie rozbić resztę Rycerzami pod murem.

Offline marcin325

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 09, 2012, 12:40:05 »
    Wiecie mi chodzi raczej o odstraszanie... jesli ktos bedzie oblegal to ja podlece swoim oddzialem ktory sklada sie teraz ze 100 huskarli i 50 Rhodockich kusznikow, grajac takim oddzialem nikt nie ma ze man szans a mam SI komputera max, szybkosc walki max i obrazenia graczy normalne.
    Chodzi mi po prostu zeby zamek sie utrzymal do czasu az ja przybede.

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 09, 2012, 12:46:14 »
    Obie strategie są skuteczne, przy czym jeśli chodzi ci o odstraszenie pojedyńczych lordów to wystarczy ok. 100 ludzi, niezależnie od wyszkolenia.
    Jeśli chcesz być pewien, że zamek będzie bezpieczny to daj po 75 elitarnych jednostek(Polecam Rhodockich sierżantów i Vaegirskich strzelców), a jeśli chcesz podbić przewagę bitewną to daj trochę śmiecia, rektrutów albo rhodockich kuszników(tier2:Tani, najlepszy w porównaniu do innych A2, każdy ma kuszę, która w rękach rekruta jest zabójcza w porównaniu do takiego krótkiego łuku).

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 11, 2012, 21:19:17 »
    Co do SI komputera - na najwyższym poziomie boty są zdecydowanie silniejsze niż na łatwym i średnim(często odbijają atak atakiem[chamberują], mają manuala, jedyny skuteczny sposób nabrania ich, jaki znalazłem, to robienie zmyłek[markowanie ataku, dla totalnych zielonych - robię atak z lewej, klikam ppm, szybko wykonuję atak z innego kierunku], boty zwykle puszczają blok)
    A i walka oddziałem rekrutów/tylko ty z byle bandytami leśnymi/górskimi stanowi już problem na początku gry, bo boty mają bardzo dobrego cela, przy pełnym obrażeniach 2 strzały i padasz, więc warto zainwestować w jakąś pawęż(nawet starą, jeśli gramy piechotą) lub większą tarczę dla jeźdźca(jakaś tania nordów lub veagirska[nie pamiętam nazw, chodzi mi o nacje piechociarza z tą tarczą] daje całkiem sporą ochronę)
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 11, 2012, 21:30:13 »
    Na początku to trzeba uważać nawet na świszczące kamienie grabieżców :D Ale samemu jak sie ma łeb na karku to przy 120% idzie ich 30 ubić (sprawdzone).
    (click to show/hide)

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 11, 2012, 21:46:13 »
    Już od samego początku można w sumie nawet na wrogiego lorda samemu się porwać, choć jeśli przeciwnik ma kawalerię, to może być nieco trudniej, to nie oryginał, że wystarczyło kupić Szarżora i można było kosić grupę po na raz 80 ludu bez najdrobniejszego spowolnienia.
    Ew. można exploitować AI lorda, i samemu tłuc armię podczas gdy oni będą powoli podchodzić do 2 rekrutów... Tak czy siak to metoda dla lamerów. ;p