Liniowość owszem, ale mi nie przeszkadza. Nie każda gra musi być sandboxem. Większość (jak nie wszystkie) h&s-y są liniowe.
Rzeczy jest masa, ładna grafika, duża różnorodność potworów. Tak jak ktoś wspomniał niestety grę można łatwo "podrasować" co psuje przyjemność z gry, ale jest za to masa innych plusów. Nie trzeba czytać setki buildów aby nie spieprzyć postaci, można eksperymentować bo wszystkie rozdane punkty umiejętności można zresetować i rozdać na nowo. Myśleć jedynie trzeba przy rozdawaniu pkt statystyk, ale i tu nie ma wielkiej filozofii - mag int + parę do zręczności, wojownicy siła + zręczność. Jest możliwość przenoszenia przedmiotów miedzy postaciami - chyba coś ok 30? różnych klas postaci.
W zwykłą grę grać mi sie nie chce, przeszedłem ją już kilka razy, dlatego gram w soulvizera. Polecam ściągnąć - link znajdziesz na stronie akademii titan questa - jest tam także wiele innych ciekawych informacji. Ja mam wersję 0,7 jest patch 0,75, ale jeszcze go nie instalowąłem - ponoć zwiększa poziom trudności - grając samemu i tak jest ciężko ;).
W SV możemy zagrać przez tunngle - nie wiem czy normalne multi działa na tym modzie bo nie widziałem jeszcze żadnego serwera z taką nazwą w normalnym multi.
Jeśli przeszedłeś zwykłą grę to SV na pewno Ci się spodoba - dodaje sporo nowych ciekawych rzeczy, zwiększa poziom trudności.