Moi drodzy gracze ;). Parę dni temu ruszyła akcja serwisu humble Bundle. Na czym to polega? A no moi drodzy od czasu do czasu ludzie odpowiedzialni za ten projekt kontaktują się z różnymi producentami gier i wspólnie z nimi tworzą akcję charytatywną.
Polega to na tym, że dany producent wystawia wybrane przez siebie gry poprzez humble Bundle za przysłowiowe grosze zaś zyski z sprzedaży są przeznaczane na akcje charytatywne. Osobiście dokonując wypłaty wybrałem sam, że moja wpłata ma zostać przekazana na badania przeciwko AIDS w San Francisko.
Tym razem na celownik padło EA. Data zakończenia akcji podana jest na stronie. Co nam oferują? Za minimum 1 USD (ok 3zł) dostajemy zestaw takich gier na wybraną przez nas platformę (Origin lub Steam):
Dead Space
Crysis 2 Maximum Edition
Mirror Edge
Dead Space 3
Medal of Honor
(Dodatkowo jeśli nasza wpłata przekroczy 5USD (ok 15zł) dostaniemy w bonusie:
Battlefield 3
The Sims 3 Starter PackJak dokonać wpłaty?
Wchodzimy na stronę :
https://www.humblebundle.com/ i klikamy
Purchase. Pojawią nam się dane do wypełnienia.
1. Ile chcemy zapłacić (Min 1USD)
2. Na jaki cel ma pójść wpłata
3. Na jaki email ma przyjść link od serwisu
4. Bardzo ważne zaznaczamy tutaj koniecznie że chcemy otrzymać prezent!Po wysłaniu wpłaty dostaniemy informację z linkiem na podany przez nas email. Wchodzimy w link zakłady konto na stronie projektu i podajemy tam jeszcze raz mail. Kiedy to uczynimy wracamy do maila i otwieramy nową wiadomość po czym klikamy w podany w niej link.Przekieruje nas do stronki której nie zamykamy! Tylko generujemy dla siebie kody do Steam do gier podanych wyżej.
Jak je aktywować w steam? Po kolei:
1.Gry
2.Aktywuj produkt na steam
3. A teraz to już klikamy jak leci do momentu aż po prosi o kod aktywacyjny.
I brawo w ten sposób macie 5 lub 7 nowych całkiem nowych tytułów.
Na dowód, że to nie ściema proszę bardzo artykuł na znanej stronie dla graczy gry online -
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=79268P.S Osobiście podarowałem 3USD. Tyle ile akurat mogłem i mam taką małą prośbę. Nie patrzcie na tę akcję tylko pod tym kątem, że można nachapać się fajnych gier. Pamiętajcie, im więcej dacie tym więcej pomożecie innym ludziom także warto myślę dać te kilka USD więcej niż minimum ;). P.S2
Poradniczek skromny i może, mało dokładny ale własny. Jak komuś się nie podoba nie musi korzystać ;).
Już jest taki wątek(jak widać). Ponadto nie można używać kolorów moderacji w postach. Nie dostaniesz osta, bo post może być pomocny.