Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Walking Dead  (Przeczytany 8081 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: The Walking Dead
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 06, 2013, 18:59:46 »
    Gram ostatnio w to, jestem w trzecim epizodzie i naprawdę jest świetne. Czasem jest trochę zbyt sentymentalnie i kosztem przystępności gry jest coś uproszczone i przez to mniej wiarygodne, ale to takie małe minusy... może to też dlatego, że staram się wszystko znaleźć i gram jak samatytanin i opiekun. Następny playthrough będzie jako cyniczny realista :P
    Niektóre zwroty akcji naprawdę mnie zdziwiły, przywiązujesz się do postaci, a tu po niej, ale to też jest świetne.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 07, 2013, 01:38:54 »
    Najgorsze jest to, że zaczyna się doceniać jakąś postać na chwile przed jej śmiercią.
    (click to show/hide)

Offline huth

« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 07, 2013, 21:38:55 »
    Najgorsze jest to, że zaczyna się doceniać jakąś postać na chwile przed jej śmiercią.
    No coś w tym jest...
    Przeszedłem... no cały ten ostatni epizod jest mocny, ciągłe napięcie i ile się dzieje... Sama końcówka porządna, choć jestem ciekaw czy jest jeszcze "gorszy" wariant(if you know what i mean)
    Jedyne minusy to brak jakichś bardziej skomplikowanych zagadek, jakiegoś planowania, elementów survivalu... wiadomo, w tej grze chodzi o ludzi, a nie "technikę", ale jednak nie miałem nigdy w ogóle poczucia bycia wśród wygłodzonych ludzi walczących o przetrwanie... może to ten komiksowy styl i uproszczenia(i bohater mistrz skoków w dal), a pewnie moje skrzywienie po bardziej hardcorowych grach, heh.
    Tak jak wcześniej pisałem, grałem kimś kto jest zawsze pomocny, czuły i się nie poddaje, więc było sporo sentymentalizmu, jak dla mnie za dużo, hmm... Ciekawe czy będzie tak samo jako cynik i być może tchórz.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 08, 2013, 02:17:34 »
    (i bohater mistrz skoków w dal)
    W końcu Lee jest Murzynem :P

Fajna by była gra ukazująca taki prawdziwy survival w świecie zombie, niby jest DayZ ale to jeszcze nie to, gracze z CoDa zmienili je w deathmatch ;_;

Project Zomboid czy coś w tym stylu nawiązuje do survivalu. A co do DayZ, to zależy czy grasz na publikach, czy na serwerze zahasłowanym z whitelistą.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2013, 07:37:50 wysłana przez Corleone »
    (click to show/hide)

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 08, 2013, 17:01:31 »
      Zdecydowanie wolę moda DayZ niż to. Ale to tylko moje prywatne zdanie,nic tylko czekać na samodzielną grę DayZ, o WarZ nawet nie wspominam...(crap)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline huth

« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 08, 2013, 19:32:56 »
    No to zależy w co się chce zagrać, gra multi a single to dwa światy, to że łączy je zombie apo to niezbyt istotne.

Ale już sobie uświadomiłem co mi nie pasuje w tej grze, nie o sentymentalizm chodzi, a niemal całkowite wycięcie aspektu... "fizjologicznego". W sumie to nie wiem skąd oni brali wodę, gdzie szli "na stronę", jak dbali o higienę... cały czas te same ciuchy noszą, no to też jest niesamowite. Gra jakby nie było zahacza o survival, a tu nic o tym, heh.

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 10, 2013, 22:02:50 »
    W końcu Lee jest Murzynem :P

Fajna by była gra ukazująca taki prawdziwy survival w świecie zombie, niby jest DayZ ale to jeszcze nie to, gracze z CoDa zmienili je w deathmatch ;_;

Project Zomboid czy coś w tym stylu nawiązuje do survivalu. A co do DayZ, to zależy czy grasz na publikach, czy na serwerze zahasłowanym z whitelistą.

W grze state of decay jest trochę elementów survivalu + sanbox, niestety na razie jest tylko na x360, ale nie długo ma pojawić się na steamie.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 11, 2013, 15:29:07 »
    Ostatni komentarz offtopu <prosi>

Pojawiła się pre-alfa gry na PC o nazwie Rust, która jest połączeniem minecrafta i dayz. Czyli jesteśmy w świecie postapokalipsy i musimy zbierać drewno żelaziwo siarke i inne takie syfy jednocześnie wystrzegając się zombie promieniowania i ofc innych graczy :) Noce są *&&*&^ ciemne i można zamarznąć bez ogniska.
    (click to show/hide)

Offline huth

« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 11, 2013, 19:00:01 »
    No to na razie jest we wczesnym stadium, choć robią to ludzie of Garry's moda, o którym tyle słyszałem, a i tak nie wiem co to :P

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 17, 2013, 22:18:28 »
    Hej Hej,

Ja już po I epizodzie TWD II. Wrażenia ? Niesamowite. Przede wszystkim gra od razu wciąga nas w wir wydarzeń. Akcja od początku do końca sezonu jest nie przewidywalna i nie zostawia gracza z obojętnymi uczuciami.

Serdecznie polecam zakupić.

I na koniec mistyczny spoiler, który pojawił się na oficjalnej stronie TWD i ukazali kawałek na końcu epizodu. O to zagadka:

W646Is^83ck?485Ke622259 !

Na moją głowe:

(click to show/hide)

Dlaczego ?

(click to show/hide)

[/spoiler]
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies