Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak zdobyć większą liczbę żołnierzy?  (Przeczytany 7533 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline alvadrill

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jak zdobyć większą liczbę żołnierzy?
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 08, 2008, 14:00:00 »
    Trza miec dużo leadershipa, reputacji i charyzmy (+1 ch = +1 wojownik)

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 08, 2008, 15:12:22 »
    Czytałes wogóle ten wątek??
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline alvadrill

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 08, 2008, 16:11:15 »
    jakoś nikt nie mówił o charyzme

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 08, 2008, 16:33:51 »
    Ja nie wiem skąd biorą się ludzie, którzy nie potrafią CZYTAĆ w grze. Czasami głupota pytań mnie rozbraja. Szczerze mówiąc, pierwszego dnia kiedy dostałem grę, już o niej wszystko wiedziałem. Podstawy angielskiego i trochę dobrej chęci by poklikać w opcje i tabele.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 08, 2008, 18:14:31 »
    jakoś nikt nie mówił o charyzme
    i 1 post w temacie
    Mam pytanie w native 0.960 mam 100 wojaków i chce mieć więcej.Czy jak zwiększę  skill ledership u innego bohatera na przykład u marinda t czy będę miał więcej ludzi??(dodam że ja mam 10 ledershipa)
    Juz widzisz o co chodziło??
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline michal3582

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 09, 2008, 00:19:22 »
    Ja nie wiem skąd biorą się ludzie, którzy nie potrafią CZYTAĆ w grze. Czasami głupota pytań mnie rozbraja. Szczerze mówiąc, pierwszego dnia kiedy dostałem grę, już o niej wszystko wiedziałem. Podstawy angielskiego i trochę dobrej chęci by poklikać w opcje i tabele.

Ojojoj jaki ty mądry ;/;/;/;/. A co np: ja mam powiedzieć gdy od 7 lat się niemieckiego uczę??? Więc jak mam wiedzieć wszystko o grze skoro dużo rzeczy tam spolszczonych nie jest???? To właśnie przez takich jak ty ludzie często tracą "chęci" do gry nie mogąc się niczego dowiedzieć bo zamiast po ludzku odpowiadać na pytania mniej doświadczonych graczy zawsze znajdzie się jakiś łepek co będzie im swoje mądrości przekazywał zamiast pomóc :/

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 09, 2008, 00:41:36 »
    Ojojoj jaki ty mądry ;/;/;/;/. A co np: ja mam powiedzieć gdy od 7 lat się niemieckiego uczę??? Więc jak mam wiedzieć wszystko o grze skoro dużo rzeczy tam spolszczonych nie jest???? To właśnie przez takich jak ty ludzie często tracą "chęci" do gry nie mogąc się niczego dowiedzieć bo zamiast po ludzku odpowiadać na pytania mniej doświadczonych graczy zawsze znajdzie się jakiś łepek co będzie im swoje mądrości przekazywał zamiast pomóc :/

Ehh, no widzisz, tyle lat się szwabskiego uczysz, a po polsku czytać ze zrozumieniem nie umiesz. Widocznie nauka bardzo Ci szkodzi. Poza tym, nie wierzę, że już englisha w podstawówce nie uczą, bo taki właśnie przedział wieku prezentujesz...
    Cała odpowiedź na Twoje banalne pytanie została już dziesiątki razy powiedziana na tym forum w różnych tematach. I "to właśnie przez takich jak ty" nasze forum jest zaśmiecane bzdurnymi pytaniami.
    Sorry, ale już nie mogę...

PS: Więcej emotionek się wstawić nie dało "łepku"?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2008, 00:57:35 wysłana przez Emil »

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 09, 2008, 01:05:13 »
    Widzę, że Sztacheta zdążył już zareagować na Twoje poczynania, Michał. Po pierwsze przeczytaj sobie regulamin forum, a po drugie używaj wyszukiwarki jak masz jakiś problem. I na koniec dam Ci radę, bardzo uważaj na to, co chcesz pisać, bo skoro Józef Sztacheta stracił do Ciebie cierpliwość, to znaczy, że jesteś już na granicy zostania zbanowanym. Po prostu czytaj forum, bo nikt tutaj nie jest nastawiony na wyśmiewanie się z mniej doświadczonych graczy, wierz mi.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 09, 2008, 12:44:39 »

Ojojoj jaki ty mądry ;/;/;/;/. A co np: ja mam powiedzieć gdy od 7 lat się niemieckiego uczę???
    Widzisz ja też się tak uczyłem, ale to nie przeszkodziło mi latać w podstawówce za tym kto mi udzieli korków z angla, albo uzcenia się samemu... Od 7 lat?? Czyli juz 1 rok w gimnazjum masz sam Niemiecki?? Nie przesadzaj proszę.
    Przepraszam za offtop ale ruszyło mnie to, ze "uczył się" w podstawówce niemieckiego.

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 09, 2008, 13:32:54 »
    Jeśli ktoś tracił "chęci" do grania w M&B przez moją wcześniejszą wypowiedź to ubolewam nad tym. Stracił wiele. Po ludzku to już zostało chyba z cztery razy wyjaśniane. A co do angielskiego, cóż, na wszystkich opakowaniach czegokolwiek połowa tekstu jest po angielsku, więc nie mów że nie miałeś z tym językiem styczności. Szczerze mówiąc to nie wierzę, że w obecnych czasach można go nie liznąć nawet odrobinę. A w grze teksty nie są na wzór esejów czy rozprawek, więc każdy może wiedzieć choćby w 50 % o co tak na prawdę chodzi.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline LordTargenor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Października 31, 2008, 11:36:24 »
    Jesli chcecie miec wiecej jednostek wkiekszcie sobie reputacje, a jak to zrobic wez ze soba 20 konnych i zaatakuj wroga co ma 3 luw wiecej razy od ciebe tylko pamietaj zebys wygral bitwe

Offline xxJUNIORxx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Listopada 09, 2008, 22:26:59 »
    Ale jeżeli chcecie mieć armie liczącą około 300woja lub więcej  to pozostaje wam tylko zastosować sie do tych małych modyfikacji w tym temacie: http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,36638.0.html[/url

witam a może jest jakieś tłumaczenie co tam trzeba dokładnie zrobic bo zabardzo nie wiem o co lata... pozdro

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #27 dnia: Listopada 11, 2008, 16:01:58 »
    Według mnie liczy się Renown. Posiadam 2505 i mogę mieć 228 towarzyszy broni. Możliwe również, ze Honour ma wpływ. ( Honor zdobywamy gdy: Po bitwie zamiast pojmać wrogiego Lorda puszczamy go wolno lub gdy nie przyjmujemy zapłaty za questy )

Offline kubektheone

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Listopada 12, 2008, 00:54:10 »
    Wyglada na to, ze kazde 25 punktow Renown zwieksza Party Size Limit o 1. Atakujac samemu 40 Swadian Infantry dostalem ponad 30 Renown. Kiedys mialem szanse zdobyc ponad 40 podczas jednej walki - zaatakowalem 45 Rhodok SharpShooter  wlasciwie zobaczylem tylko ile bym dostal :). Generalnie atakowanie samemu silnych oddzialow jest najszybszym sposobem na zwiekszenie Renown, chociaz za wygrany turniej jest az 20 punktow czyli prawie caly wojak.

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #29 dnia: Listopada 12, 2008, 11:26:24 »
    Przed każdą bitwą, dosłownie na początku po lewej się wyświetla Battle Renown Value (Jakoś tak). Możliwe również, im bardziej "epicka" bitwa tym bardziej Renown urośnie (np. 20 chłopa na 150)